Vandaag wil ik het met je hebben over de 5 Must-Haves voor jouw fotoalbum.

Zoals je wel weet, ben ik echt gek op mijn pocket pages. Het maakt het makkelijk en snel om een fotoalbum te maken, of dat nu een weekalbum is zoals ik doe, een vakantiealbum of gewoon losse herinneringen die je wilt bewaren. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig om aan een fotoalbum te werken.

5 Must-Haves voor jouw fotoalbum

 1. Een fotoalbum
 2. Pocket Page hoezen
 3. Papier of kaartjes
 4. Een pen
 5. Je foto’s

Ja, ik zou de bovenstaande kunnen doen. Dat zijn tenslotte de 5 must-haves die je echt nodig hebt voor een fotoalbum. Zonder dat heb je geen album. Maar ik merk heel vaak dat mensen graag wat advies van mij willen van wat ze nodig hebben om er echt wat moois van te maken. En logisch natuurlijk ook.

Dus dit zijn mijn werkelijke 5 must-haves:

 1. Papier (of kaartjes) met bijpassende stempelset
  Welk papier of welke Memories & More kaartjes je ook kiest voor je pocket page album, kies iets uit wat past bij je foto’s en/of het verhaal dat je wilt vertellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor En Route voor een stedentripje of Tea Room voor een romantisch album. Bij al deze papieren en kaartjes passen 1 of meerdere stempelsets. Zorg dat je deze er bij neemt. Zo kun je veel meer met de kaartjes en papier vertellen.

 2. Basisvormen stanzen/ponzen
  Een basisvorm (of meerdere) hebben kan je heel erg helpen bij het maken van embellishments voor je pocket pages. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de Stitched Shapes Framelits Dies waar je meteen 4 ronde, 4 ovale en 4 vierkanten stanzen krijgt. Hiervoor heb je echter wel een Big Shot nodig. Een pons die ik veel gebruik is de Starburst pons. Met deze pons kun je kaartjes, cardstock en papier ponzen en het meteen een nieuwe look geven.
 3. Labelpons
  Naast de basisvormen raad ik heel erg een labelpons aan. Deze kan je gebruiken voor journalling en voor embellishments. Er zijn verschillende soorten maar deze gebruik ik denk ik toch echt het meeste; De Everyday Labelpons

  Er zijn ook verschillende stanzen die labels hebben; zo staat de stanzenset Stitched Labels op dit moment op mijn wensenlijstje.
 4. Labeler Alphabet stempelset
  Je kunt natuurlijk voor die alfabetstempelset gaan die jij het mooiste vindt, maar ik vind dit de meest veelzijdige en dus een echte Must-Have. Je krijgt niet 1 maar 2 soorten letters en daarnaast ook nog cijfers, leestekens en wat andere opties. Je kunt er titels mee maken, onderschriften bij foto’s mee plaatsen en eigen kaartjes mee maken.
 5. Iets van embellishements
  Of je nu voor washi, enamel dots of touw kiest, zorg dat je iets hebt wat voor een extra structuur zorgt op je pagina’s. Dit brengt je albums echt tot leven. Maar let op: je hoeft het niet allemaal te hebben! 1 soort is om te beginnen meer dan genoeg. Als voorbeeld laat ik even washi tape en enamel dots zien die bij En Route passen en lint dat bij Tea Room past.

Wat vind jij echte Must-Haves voor jouw fotoalbum?

Wil jij een keer een workshop Pocket Pages mee doen en leren hoe dit werkt? Meld je dan nu aan voor een van de Pocket Pages workshops. Alle data vind je HIER. Ik laat je graag zien hoe jij ook jouw foto’s kunt verwerken!