Afgelopen zondag had ik een dagje vrij en had ik enorm zin om aan de knutsel te gaan. Het idee was eigenlijk dat ik gestructureerd veel aan mijn vakantiealbum ging doen. Daar was ik bezig met eerst alle foto’s erin, dan overal simpel papier bij & journallen, dan verder versieren. In een keer voor het hele album dus. Alle foto’s zaten er al in dus het idee was om steeds bij een pagina of spread papier te zoeken en dat er bij te doen en de foto’s te matten en er bij te stoppen. Dan een kort tekstje over wat er op die dag gebeurd was. Meer niet. Want zo weet ik iig dat ik het belangrijkste allemaal er in heb zitten. Ik had al eerder wat pagina’s op die manier gedaan en dat schiet heerlijk op.

Maar ik was net begonnen toen ik enorm zin kreeg om uitgebreid te gaan kliederen en een mixed media scrappagina te maken. Dus dat heb ik toch maar gedaan 🙂

Deze foto maakte ik boven op de Nebelhorn bij Oberstdorf waar Marten en Isa bij de rand staan om te genieten van het prachtige uitzicht. Ik vond het vanaf waar ik stond eigenlijk ook al wel mooi… (ja ik durfde gewoon niet dichterbij). Op de foto zie je veel groen en blauw dus die kleuren heb ik gebruikt bij het maken van de pagina.

Mixed Media houdt in dat je verschillende technieken gebruikt om iets te maken. En dat heb ik hier zeker gedaan. Op een stuk Whisper White van 11×11 inch (1 inch oftewel 2,5cm eraf aan beide zijden) begon ik met embossing paste. Die smeerde ik door een masker wat ik had uitgestanst met Eclectic Layers Thinlits Dies. Ik liet de pasta gewoon wit op het witte papier. Vervolgens pakte ik een kwast en de Granny Apple Green en Shaded Spruce inkten. Met een grote kwast smeerde ik Granny Apple Green over het blad en met beiden inkten en de packaging techniek maakte ik extra kleur op de achtergrond. Ook maakte ik spetters met water en inkt. Een heerlijk zooitje waarbij niet alleen mijn blad en mijn achtergrond onder zaten maar ook mijn handen 🙂 

De hele achtergrond plakte ik op een vel van 12×12 Granny Apple Green. De foto matte ik op Whisper White en plakte ik op het mixed media en ik versierde alles met Balmy Blue, Blushing Bride, Granny Apple Green and Shaded Spruce waarbij ik dingen stempelde, ponste, emboste om zo nog meer diepte toe te voegen.

Wil jij ook een keer een scrappagina maken? Wist jij dat er aan het begin van elke maand een workshop pocket pages is waarbij we werken aan onze fotoalbums en nieuwe technieken leren? Kom vooral langs! Geef je op via de mail!