De herfst- en kerstgids is nu een weekje uit en dat leek mij een goed moment om jullie eens te wijzen op een paar hele gave dingen in die nieuwe gids. Daarom vandaag mijn Top 5 van gave nieuwe dingen in de Kerstgids van 2018.

Heb je de gids nog niet gezien? Je kunt hem hier online bekijken.

#1: Shimmer Paints

Er staan 4 prachtige Shimmer Paints in de gids op pagina 38. Deze paints komen in koper, champagne, wit en goud en kun je gebruiken voor subtiele glans en glimmer op je projecten. Je kunt heel veel verschillende technieken met deze verf; stempelen, spritzen, sponzen…

Dit is er eentje die je niet mag missen, niet alleen voor je kerstprojecten maar sowieso!

#2: Making Christmas Bright bundel

Op bladzijdes 6 en 7 vind je de stempelset Making Christmas Bright en de Christmas Bulb Builder Punch pons. Deze bundel geeft licht in de duisternis met veel vrolijke toepassingen voor feestelijke kaartjes. Maar ook buiten de kerstperiode valt deze bundel goed te gebruiken. Nog meer samen met de Making Every Day Bright stempelset die veel extra opties heeft voor in de lichtjes.

#3: Galvanized Buttons

Simpele glanzende ‘stalen’ knoopjes. Niet helemaal even maar een beetje krom/gevouwen. Dat maakt ze echt superleuk op elk project omdat ze een echte toevoeging zijn zonder je project over te nemen. En dit is natuurlijk op elk moment te gebruiken. Dus of je nu herstkaarten maakt, verjaardagskaarten nodig hebt of een prachtig project voor kerst begint, de galvanized buttons van pagina 13 zijn een goede toevoeging!

#4: Santa’s Workshop Memories & More Card Pack

Doe jij aan memorykeeping in Pocket pages? Ja, dan zijn deze kaartjes echt wat voor jou!
Nee? Dan zijn deze kaartjes ook echt wat voor jou!

De Santa’s workshop suite is sowieso een echte aanrader (pagina’s 19 en 21). Het papier is prachtig, de stempelset is geweldig maar als je dan toch moet kiezen dan zou ik voor de Memories & More kaartjes gaan. Die kan je gebruiken op kaartjes (zoals de Cards & Envelopes die er naast staan), je kunt er stukjes uitkiezen/uitknippen en zelf projecten meemaken, er zitten superleuke embellishments bij en ja, ze zijn ook heel leuk voor memorykeeping! Met cijfertjes zodat je een December Daily kan bijhouden als je wilt is deze set echt heel veelzijdig en eentje die je echt bij je bestelling moet stoppen.

#5: De Nederlandse bundels

Ja, zoals je al hebt kunnen kiezen staan er 2 Nederlandse sets in de nieuwe gids; Vrede met Kerst & Binnen is het Warm.

Vrede met Kerst is de Nederlandse vertaling van Peaceful Noel, pagina 29, en is een set met leuke getekende kersttakjes en een bijpassende pons. De stempelset kan gebruikt worden voor 2-step stamping maar alle afbeeldingen doen het an sich ook erg leuk. De grote Kerst doet het goed op elke kerstkaart.

Binnen is het Warm is de Nederlandse vertaling van Beautiful Blizzard, pagina 39, en is een set met prachtige sneeuwvlokken, teksten die je op verschillende momenten kunt gebruiken en die stans is echt geweldig. Daarmee kan je in 1x heel veel sneeuwvlokken uitstanzen. (Je kunt er nog veel meer mee. Wil je dat leren, geef je dan op voor 1 van de Stempelpretworkshops op 6 oktober in Neede en 20 oktober in Olst)

 

Wil jij ook wat bestellen? Ik heb verzamelbestellingen staan op 16 september (as zondag!) en 29 september. Laat het me uiterlijk de dag daarvoor weten en ik bestel het voor je mee!