Een paar weken geleden gaf ik de workshop ‘Snelle verjaardagskaarten’. Want voor de meeste mensen geldt dat ze eigenlijk altijd te weinig kaarten op voorraad hebben en zoals een dame tijdens de workshop zei “dan besluit je alsnog maar een kaart in de winkel te kopen”. Zonde natuurlijk!

Dus gingen wij aan de slag met snelle verjaardagskaarten die door iets bijzonders er toch leuk uit zien.

Deze kaart maakt gebruik van onze geweldige Washi Packs. In dit geval heb ik nummer 1: de blauwe set gebruikt. Door het washi af te wisselen en halverwege te stempelen met 1 van de kleuren die ook in het washi zit (in dit geval Dapper Denim) zit het er heel cool uit en is het zo gemaakt. Het washi heb ik op Whisper White van 9,5×13,5cm geplakt en omgevouwen. Vervolgens heb ik het geheel op een stuk Dapper Denim van 14×10 geplakt en dat op een basiskaart geplakt. De tekst komt trouwens uit de stempelset Happiest of days. Die was me eerst helemaal niet opgevallen in de jaargids maar wat is die leuk!

De volgende kaart is nóg sneller. Want met mooi designpapier hoef je niet zo veel te doen.

Het designpapier komt uit Picture Perfect Party Designer Series Pack en ik heb aan beide kanten er wat vanaf gesneden zodat het mooi op de kaart past en de kaarsen er aan beide kanten afvallen. Vervolgens heb ik met Basic Black op een klein stukje Peekaboo Peach de tekst ‘Celebrate the good stuff’ uit de Picture Perfect Birthday stempelset gestempeld. En klaar is de kaart! Zo snel kan het gaan met goed designpapier.

Bij deze laatste kaart zorgt het lint ervoor dat de kaart er ingewikkeld en bijzonder uit ziet terwijl het snel te maken is. Kies 2 strookjes designpapier die bij elkaar passen. Kies vervolgens een kleur lint uit. Plak dubbelzijdig tape (ik heb ons tear&tape gebruikt) over de breedte van de kaart en plak daar lint overheen. Plak steeds een klein stukje, ga dan dezelfde hoeveelheid terug en weer vooruit zodat je lusjes krijgt. Doe dat niet te precies en te klein, dat wordt alleen maar leuker aan het einde. Vervolgens plak je een van de 2 stukken designpapier er tegenaan/klein beetje overheen met dimensionals eronder en plak je het laatste stukje designpapier zoals je wilt. Ik vond het leuk om deze niet helemaal te laten doorlopen, maar dat kan natuurlijk wel. Tekstje stempelen op een stukje Whisper White en klaar ben je!

Wat maak jij voor verjaardagskaarten maak jij als je snel moet zijn?