Misschien weet je wel dat ik probeer een fotoalbum van het jaar bij te houden. Voor elke week maak ik een spread (of soms meerdere) in mijn fotoalbum. Meestal met pocket pages, soms met scrappagina’s. Maar god, wat liep ik achter!! Daarom hierbij eens een blogje met tips als je het gevoel hebt achter te lopen met je foto’s:

Tips voor het bijwerken van je fotoalbum

  1. Je loopt niet achter – Rare tip he, als ik het net zelf zo noem… Maar het is zo, je doet dit voor je lol! Bedenk dus dat je het leuk vindt om te doen en je gewoon nog veel leuke pagina’s kunt maken.
  2. Werk bij met printen – Ga alles printen wat je ‘achterloopt’. Gaat het om een vakantiealbum? Print dan alle vakantiefoto’s uit die je wilt verwerken. Gaat het om een weekalbum zoals bij mij, print dan alle foto’s van de afgelopen weken tot je ‘bij’ bent.
  3. Zoek andere dingen op – Bewaar je ook kaartjes, mappen, tickets, etc, verzamel deze dan zodat je weet wat je hebt en wat je wilt scrappen (deze vergeet ik regelmatig en dan zie ik later dingen die ik graag had willen verwerken…)
  4. Doe foto’s alvast in hoesjes – Stop vervolgens je foto’s alvast in hoezen, zodat je weet welke hoezen je hebt, of je uitkomt en wat je er bij moet/wilt hebben. Ik combineer 2/3/4 vaak omdat ik met de Selphy zelf mijn foto’s uitprint. Ik sorteer dan een week, kies wat groot (10x15cm) en wat klein (7,5x10cm) uitgeprint moet worden, print het vervolgens uit en doe het in hoezen. Dan ga ik naar de week erna. Laat je het ergens uitprinten dan kun je gewoon eerst uitprinten en ophalen voordat je verder gaat.
  5. Schrijf per pagina belangrijkste dingen op – Schrijf op een kladje of een postit wat er belangrijk is aan deze fotos en pagina. Zo kan je dat ene leuke verhaal niet vergeten en maakt het veel minder uit wanneer je er aan toe komt om die te verwerken.
  6. Scrap waar je zin in hebt – Nu ben je bij! Ja, er zitten nog geen kaartjes bij maar je bent bij met je foto’s en kan nu gewoon die pagina scrappen waar je zin in hebt. Of deze nou aan het begin of het einde van je album zit… Ik kreeg zin in een zomerse spread waar ik je vrijdag een stukje van laat zien.