Ik vind kleuren met de blends echt heel leuk. Het is heel ontspannend en het werkt voor heel veel verschillende soorten afbeeldingen, zolang er maar open stukken zijn die je kunt inkleuren.

De alcohol markers van Stampin’ Up! blenden heel fijn waardoor zelf ik mooi kan kleuren, en geloof me, dat is helaas niet zo vanzelfsprekend.

Iedereen die ik spreek over de blends is er echt heel tevreden mee of, als ze nog geen blends bezitten, denkt erover ze te kopen. Maar mensen denken dan vaak dat ze in 1x heel veel blends moeten kopen om een beetje te kunnen kleuren. En dus wilde ik jou laten zien dat dat echt niet hoeft.

Zoals je waarschijnlijk wel weet heb je van een blendskleur altijd een lichte en een donkere. Juist door deze samen te gebruiken krijg je echt diepte in je afbeelding. Maar je kunt ook kleuren onderling gebruiken of op 1 plek een kleur vaker aanbrengen.

Ik had met Memento een hele hoop verschillende afbeeldingen gestempeld, om te gaan gebruiken op herfst- en kerstkaarten. En ik heb een paar blends setjes gekozen: smoky slate, cherry cobbler, blackberry bliss, old olive en daffodil delight. Je zou nog met minder kleuren af kunnen, afhankelijk van wat voor afbeeldingen je leuk vindt om te kleuren. Ik heb deze nu gepakt om jullie te laten zien hoeveel verschillende looks je met die paar kleuren kunt krijgen.

Bij de heksenhoed heb ik voor het grijs maar 1 van de 2 gebruikt en ben over de ene helft gewoon vaker heen gegaan voor meer kleur. Dat is een manier om kleurverschil te krijgen. Bij de pot met bloemen heb ik wel beide markers gebruikt voor een duidelijk schaduw effect. Voor de ketel heb ik gewoon alleen de lichtste gebruikt en ben over sommige stukken sneller heen gegaan dan bij andere stukken. Met geel kan je veel licht en een beetje donker krijgen, zoals bij de pot met bloemen of vooral donker zoals bij de sterren. Bij de ketel heb ik de donkere geel gecombineerd met de lichte rood voor oranje en rode vlammen. In het groen van de ketel zitten een paar stipjes licht Blackberry Bliss om wat donkerdere, bruinige plekken te maken. Het kerstvrouwtje heb ik met paars ingekleurd zodat ze niet per se Mrs Santa is maar voor van alles gebruikt kan worden. En het elfje heb ik ingekleurd met de 2 rode stiften en een klein beetje grijs voor schaduw. Wat een opties he?

Welke kleuren zou jij het liefste willen hebben?