Soms heb je heel snel een kaart gemaakt en soms twijfel je. In dit geval over welk cardstock je moet gebruiken. En daar wil ik je wat tips voor geven.

De oplegkaart met Stampin’ Blends

Inkleuren met de blends is heerlijk om te doen. Je pakt een paar mooie kleuren of setjes en gaat heerlijk rustig zitten kleuren. Ik word er ook echt rustig van. Een tijdje geleden heb ik een middag verschillende afbeeldingen zitten inkleuren waaronder deze Bloom & Grow bloemenset.

Detail van het inkleurwerk met de Stampin’ Blends

De basis is Basic Grey inkt. Dat is een inkt op waterbasis en dus enorm geschikt voor inkleuren met alcohol markers. Vervolgens heb ik met Mossy Meadow, Pretty Peacock en Black Berry Bliss licht en donkere markers het geheel ingekleurd. Een tekst erboven en de afbeelding is af.

Cardstock kiezen

Maar toen moest ik gaan kiezen welk cardstock ik erachter wilde hebben. En soms vind ik dat heel duidelijk en soms twijfel ik wat meer. Als ik meer twijfel haal ik cardstock te voorschijn van de kleuren in de kaart. In dit geval alle vier de kleuren die ik op de kaart had gebruikt. En ik leg ze achter mijn oplegkaart.

Bloom & Grow met Blackberry Bliss, Pretty Peacock, Mossy Meadow en Basic Grey
Verschillende kleuren cardstock proberen bij de afbeelding van Bloom & Grow

Vervolgens ga ik spelen met het cardstock. Ik zoek naar combinaties die mooi bij elkaar passen en de afbeelding goed uitlichten. Ik probeer altijd twee of drie lagen cardstock uit door ze achter elkaar in één hoek te leggen, zodat je ook goed ziet wat het doet met zo’n klein randje. Want het maakt nogal uit of het een grote rand is of een rand van een kwart centimeter.

Uiteindelijk koos ik voor Pretty Peacock meteen achter de afbeelding, Black Berry Bliss als basiskaart en Basic Grey er tussen.

Mocht je er nou nog niet uitkomen op deze manier, of blijven twijfelen, bedenk dan ook dat het een zelfgemaakte kaart is. Het hoeft niet perfect te zijn!

Bloom & Grow kaart

Wil je deze producten bestellen? Ik help je graag! Stuur mij een email met wat je graag wilt hebben.
Meer informatie over bestellingen of eerst nog even de gidsen inbladeren? Je leest hier alles over bestellen.