De ballonnenstempelset en bijpassende pons zijn een van mijn favoriete sets uit de jaargids van 2019-2020. Het is een betaalbare bundel van stempelset met pons waar je heel veel verschillende dingen mee kunt doen.

En soms wil ik dan ook nog wel eens iets uitproberen, om te kijken hoe dat werkt. Zo kreeg ik het idee van een ballonnenslinger in een kaart.

Meestal wordt deze techniek gedaan met stanzen omdat je daarmee makkelijk meerdere lagen door kunt (gewoon vaker door de stansmachine halen), maar kan het ook met ponzen?

Het antwoord is ‘ja!’, als je maar designpapier gebruikt en de max is 4 lagen.

Ik heb het designpapier opgevouwen zodat er 4 lagen op elkaar zaten en die uitgeponst met de pons, zodat de zijkanten niet geponst werden en de ballonnen dus aan elkaar vast zaten. De ballon heb ik daarna op het papier gestempeld. Vervolgens heb ik de zijkanten van de buitenste ballonnen aan de binnenkant van de kaart geplakt.

Aan de buitenkant van de kaart heb ik 2 extra ballonnen geplakt die ik had gestempeld op designpapier en een stuk designpapier op de kaart geplakt. De tekst komt uit de stempelset van Grow & Bloom en vond ik geweldig als grote tekst voor op de voorkant.

Wil je dit project ook maken? Ik kom graag een workshop geven om het je te laten zien! Boek een workshop bij jou thuis of kom naar een van mijn workshops.