Enamel shapes, enamel embellishments, hoe je ze ook noemt. Je gebruikt ze voor zo veel projecten. Het meest bekend zijn de rondjes die je kunt gebruiken op je kaarten, maar er zijn ook andere vormen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken op scrapbookpagina’s.

Maar enamel embellishments kun je ook simpel zelf maken. Daardoor heb je precies wat je nodig hebt om dat project op een geweldige manier af te maken.

Je hebt nodig:

  • een stans of pons met de vorm die je wilt hebben
  • embossingpoeder
  • een heattool
  • Versamark inkt
  • dik cardstock (Thick Whisper White)

Je doet Versamark op de uitgeponste (of uitgestanste) vorm en het embossingpoeder erover heen. Dat verwarm je. Dat herhaal je vervolgens nog 3 keer zodat je een hele dikke laag embossing krijgt.

Bij onderstaande geemailleerde vorm heb ik de Tropical Dies gebruikt en die met goud embossingpoeder bewerkt.

We maakten deze enamel shape tijdens de heat embossing voor gevorderden workshop vorige week. We maakten de kaart af met 2 gestempelde blaadjes uit de Tropical Chic stempelset in Mossy meadow op een achtergrond van Soft Sea Foam en een basis van Gray Granite.

Wil je dit project ook maken? Ik kom graag een workshop geven om het je te laten zien! Boek een workshop bij jou thuis of kom naar een van mijn workshops.