Zwevende stanzen op een kaart met in het midden iets uitgesneden; dat is een Floating Frame kaart.

Deze geweldige techniek begint met het maken van een hoop gestanste vormen. Je kunt eerst stempelen en dan stanzen of alleen stanzen. Je zou zelfs kunnen stempelen en knippen maar je hebt wel een hele hoop nodig.

Deze leg je vervolgens op een vel neer zoals je straks wilt dat ze op de kaart komen. Ik heb hier gekozen voor 14x10cm. Je plakt ze vast met iets dat plakt (maar wel weer los laat) op. Ik heb Press’n Seal gebruikt maar je kunt ook removable stickers gebruiken. Zorg dat zowel de stanzen als de achterliggende kaart vastplakken.

Nu kun je de vorm in het midden eruit stanzen. Ik heb voor deze kaart voor een ronde vorm gekozen.

Floating Frame kaart van Het Knutsellab

Vervolgens haal je het gestanste stuk eruit maar zorgt dat de rest van de vormen (de blaadjes) aan de kaart vast blijven zitten en het plakspul.

Voordat ik de blaadjes opplak, heb ik eerst in het midden van de basiskaart de panda’s gestempeld met Memento inkt en ingekleurd met Watercolor Pencils, zonder water.

Haal nu de kaart los zodat je alle gestanste vormen aan de achterkant kunt zien. Doe hier een hele hoop 3D foam op. Zorg dat alle kleine deeltjes iets hebben zodat het straks goed omhoog blijft staan.

Haal alle achterkantjes van het dimensiefoam af en plak vervolgens het allemaal tegelijkertijd op. Nu kan je het plakspul aan de voorkant verwijderen. En je floating frame is af!

Wil jij ook Floating Frames leren maken?

Wil je deze techniek ook leren? Op 4 september geef ik een workshop Floating Frame. Lees meer bij de workshops of mail me om je op te geven!

Wil je deze producten bestellen? Ik help je graag! Stuur mij een email met wat je graag wilt hebben.
Meer informatie over bestellingen of eerst nog even de gidsen inbladeren? Je leest hier alles over bestellen.