Wist je dat je heel makkelijk zelf pop up kaarten kunt maken? Er zijn veel verschillende manieren om deze techniek te doen maar ik vind dit altijd een hele fijne simpele manier.

Je maakt 2 kleine vierkantjes en plakt die aan elkaar. Dat plak je op de kaart, precies zodat waar de 2 vierkantjes aan elkaar zitten, op de vouw van de kaart zit.

Op elk vierkantje kan je nu iets plakken. Of je vouwt iets doormidden en plakt de ene helft op het ene vierkantje en de andere helft op het andere vierkantje, zodat je vouw van de kaart en van jouw object gelijk vallen.

In deze kaart heb ik 2 setjes van 2 vierkantjes gebruikt om de champagneglazen in de kaart omhoog te laten komen. De glazen moesten bovenaan en onderaan vastgezet worden zodat ze mooi blijven ‘hangen’.

Om de glazen te stempelen heb ik de nieuwe bundel uit de kerstgids van 2019 gebruikt: Sip Sip Hooray. De stempelset heeft een champagneglas en een stempel waarmee je het glas kunt vullen. Met de bijbehorende stanzen heb ik de twee glazen uitgestanst.

Aan de buitenkant van de kaart wilde ik niet dat het zichtbaar was dat er een pop-up feature in de kaart zat en dus maakte ik een mooie laag met stempels uit de Perennial Essence stempelset en verschillende inkten: Soft Sea Foam, Mint Macaron, Shaded Spruce, Rich Razzleberry, Petal Pink en Calypso Coral. Om te zorgen dat de kaart niet openvouwde maakte ik een band om de kaart met daarop de tekst ‘Van harte gefeliciteerd’ uit de Nederlandse stempelset Mooiste Momenten.

Wil je deze producten bestellen? Ik help je graag! Stuur mij een email met wat je graag wilt hebben.
Meer informatie over bestellingen of eerst nog even de gidsen inbladeren? Je leest hier alles over bestellen.