Met weinig inktkleuren en 1 stempelset kun je ook al gave dingen maken! Daarom laat ik je regelmatig simpele stempeltechnieken zien die je nieuwe ideeen kunnen geven.

Vandaag laat ik je een kaart zien waarbij ik heb afgestempeld. Afstempelen is dat je stempelt en dan nog een keer stempelt, zonder opnieuw te inkten.

Hetgene dat je wilt dat op de voorgrond is, stempel je eerst. Dan is de inkt nog heel helder, vervolgens kun je nog een keer stempelen en dan is de inkt al wat lichter en als laatste is de inkt nog lichter.

Voor het voorste kadootje heb ik ook de post-it techniek gebruikt. Dan stempel je hetgene wat je op de voorgrond wilt en doet daar vervolgens een post-it over. Zo kan daar geen inkt meer komen, dan stempel je de kadootjes ‘erachter’. De inkt komt gedeeltelijk op de postit terecht. Nadat je de post-it verwijderd zijn alle lijnen die achter de eerste stempel zouden vallen niet zichtbaar.

Bij de lichtste kadootjes heb ik het expres niet gedaan. Zo kan je zien wat voor verschillend effect het heeft.

Wil je dit project ook maken? Ik kom graag een workshop geven om het je te laten zien! Boek een workshop bij jou thuis of kom naar een van mijn workshops.

Product List