De beste kaarten komen door het combineren van meerdere technieken. Op deze kaart heb ik heat embossen, ponsen en aquarelleren gecombineerd voor een geweldige kerstkaart met blauwe kerstballen.

Eerst heb ik de kerstballen met zilver embossingpoeder geheatembosst. Deze sierlijke ballen komen uit een nieuwe stempelset genaamd Brightly Gleaming en zijn in een bundel te verkrijgen met 2 ponzen. Die ponzen heb ik dan ook gebruikt voor het uitponzen van de vormen.

Maar voordat ik ze uitponste heb ik eerst met water en verschillende blauwtinten geaquarelleerd. Dit geeft een prachtig, diep, gekleurd glas effect.

Op de achterkant van de kaart heb ik eerst met clear embossingpoeder wat stipjes uit dezelfde set geembosst. Waar embossingpoeder verwarmt zit kan geen waterverf meer komen dus door daarna met een blauwe aquapainter over de kaart te gaan onstaan er kleine witte stipjes.

Op de kaart embosste ik ook met zilver embossingpoeder de tekst Merry Christmas. Of eigenlijk juist niet de tekst maar de ruimte er omheen. Dat vond ik deze kaart iets extra’s geven. De stempelset is precies zo bedoeld. Je kunt de ruimte om de tekst stempelen of heat embossen en de tekst zelf verschijnt dan in de negatieve ruimte.

Door alle waterverf was de kaart wel een beetje krom gaan staan. Maar daar is een simpel trucje voor. Doe je kaart in de normale sandwich door de stansmachine – natuurlijk zonder stans en hij komt er weer een stuk platter uit!

Uiteindelijk plakte ik de ballen op de kerstkaart met dimensionals (3D foam) en dan is dit het geweldige resultaat; een moderne kerstkaart met traditionele kerstballen.

Ik gebruikte deze karat voor een swap wat betekent dat ik 8 andere kaarten heb terug gekregen die ik jullie binnenkort ga laten zien!

Wil je dit project ook maken? Ik kom graag een workshop geven om het je te laten zien! Boek een workshop bij jou thuis of kom naar een van mijn workshops.

Wil je deze producten bestellen? Ik help je graag! Stuur mij een email met wat je graag wilt hebben.
Meer informatie over bestellingen of eerst nog even de gidsen inbladeren? Je leest hier alles over bestellen.